Kačerski med

 • ZZ-Kacerski-med-Logo
 • sajam
 • Kacer-2
 • Kacerski-med-tegle
 • Diploma_Etno_hrana_i_pice_2016
 • Kacerski-med_teglica
 • Slika_000
 • Slika_001
 • Stand_Kacerski-med
 • Zahvalnica_Tasmajdan_2016

Kategorija: Proizvodi sa oznakom geografskog porekla

Profil
Profil
Fotografije
Mapa
Sertifikat
 • ОПШТА ЗЕМЉОРАДНИЧКА ЗАДРУГА„КАЧЕРСКИ МЕД“ ЛАЗАРЕВАЦ, основана је 12.01.2012 године као регионална задруга са седиштем у Лазаревцу. Задругу је основало 14 пчелара са подручја територије заштићеног географског порекла. Касније се задрузи прикључило још нових чланова, тако да данас броји 54 пчелара.

  Задруга је регионалног карактера и настоји да окупи што већи број пчелара који ће постати залог за даљи развој производа са заштићеним географским пореклом – „Качерски мед“, као и других врста меда и пчеларства уопште, на читавом подручју.
  Област заштићеног географског порекла „Качерског меда“ обухвата територију Београдског, Колубарског, Моравичког и Шумадијског округа и захвата делове општина: Лазаревац, Ваљево, Мионица, Љиг, Лајковац, Обреновац, Уб, Горњи Милановац и Аранђеловац. Кроз ову област протичу реке – Колубара, Тамава, Љиг, Уб, Качер и Турија. Надвисују је и ограничавају планине Повлен, Маљен, Сувобор, Рудник и Букуља.
  Област заштићеног географског порекла обухвата површину од близу 1000 км2. На овој територији живи преко 300.000 становника.

  Задруга је настала по завршетку пројекта „Качерски мед“ чији је резултат био заштита географске ознаке „Качерски мед“. Пројекат је од 2010-2011. године реализовала Привредна комора града Београда са удружењем пчелара „Будућност“ Лазаревац, Конфедерацијом за прехрамбену индустију и индустрију пића ЕУ и Асоцијацијом одгајвача карнике Србије уз подршку Градске општине Лазаревац. Пројекат је реализован кроз програм „Јачање дијалога цивилног друштва Србије и ЕУ“ којим је руководила Делегација Европске уније у Србији.
  Пројекат „Печларски центар Качерски мед“ који од 2014-2015. реализује Градска општина Лазаревац у сарадњи са општинама Лајковац и Љиг и Земљорадничком задругом „Качерски мед“ је наставак подршке „Качерском меду“ кроз инфраструктурно опремање пчеларског центра у Лазаревцу, брендирање овог производа и системску подршку задругарству кроз јавне финансије. Пројекат је реализован у оквиру програма „EU Exchange 4“ Сталне конференција градова и општина, којим руководи Делегација Европске уније у Србији.
  Земљорадничка задруга „Качерски мед“ 2016. године постала је овлашћени корисник географске заштите Качерског меда. Опремљен је простор у Лазаревцу опремом за паковање меда као и уведен стандард за паковање како „Качерског меда“ тако и других врста меда.
  У 2016. години учествовали смо:
  На 83. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, и освојили Диплому са златном медаљом,
  На 42. Међународном сајму пчеларства „Ташмајдан 2016“ добили смо Захвалницу,
  На 11. Међународном сајму етно хране и пића добили смо Диплому у робној групи Мед и производи од меда.
  У 2017. годнини на 84. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду добили смо
  – Диплому са великом златном медаљом, и
  – Диплому Шампион квалитета у групи производа мед,
  – У Београду на изложби ЕКСПО-ИНВЕНТ 2017. и 61. Међународни сајам технике додељена је Златна медаља Бели Анђео.

  У 2018. годнини на 85. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду добили смо
  – Диплому са великом златном медаљом, и
  – Диплому Шампион квалитета у групи производа мед,
  Након свих ових признања увидели смо да имамо производ који је спреман не само за наше тржиште, него и за извоз.
  Наш мото је:
  Ми продајемо мед у теглама не у бурадима!

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.